مناظره کواکبیان و داوری در روزنامه تهران امروز

در مناظره‌ای که با موضوع عملکرد دولت احمدی‌نژاد در حوزه رسانه با حضور مصطفی کواکبیان، مدیرمسئول روزنامه مردمسالاری و داوری، معاون سابق خبر خبرگزاری ایرنا در محل روزنامه تهران امروز برگزار شد، داوری با اشاره به رویکردهای مختلف در عرصه رسانه گفت: یک رویکرد مربوط به جریان اقتدارگراست که معتقدند رسانه‌ها باید در یک نسبت تام و نزدیک با حاکمیت حضور داشته باشند که این فضا هم‌اکنون در بخش‌هایی از کشورهای عربی و شوروی سابق حاکم است.
وی ادامه داد: رویکرد مقابل این رویکرد عبارت است از رویکردی که فرد مبنا و محور است. در این رویکرد، رسانه‌ها از هیچ خطوط قرمزی جز خطوط مطلب لیبرالیست که حقوق فردی است پیروی نمی‌کنند و خارج از این چارچوب هرگونه حرکتی آزاد است.
معاون سابق خبر خبرگزاری ایرنا با اشاره به پیروزی انقلاب اسلامی و رویکرد سوم گفت: رویکرد سوم که با پیروزی انقلاب اسلامی در حوزه رسانه پیش گرفته شد که مصونیت اجتماعی و تأمین اجتماعی در رسانه‌هاست یعنی رسانه‌ها باید نسبت به منافع جمعی و ملی، ارزش‌های جامعه، تعهد و مسئولیت داشته باشند.

مناظره کواکبیان و داوری


داوری خاطرنشان کرد: آنچه که دولت آقای احمدی‌نژاد در سیاست‌های رسانه‌ای خود دنبال کرد این است که مسئولین دولتی بپذیرند که عملکردهایشان باید با بی‌رحمانه‌ترین ادبیات مورد نقد و بررسی قرار گیرد که گاهی اوقات این فضای نقد از چارچوب اخلاقی نیز فراتر رفته است.
وی با اشاره به پژوهش و مطالعه‌ای که نسبت به دوره‌های ریاست‌جمهوری هاشمی‌رفسنجانی، خاتمی و دوره اول احمدی‌نژاد داشت، گفت: هاشمی‌رفسنجانی در تمام دوران ریاست جمهوری خود هیچ‌ گاه از سوی نشریات مورد توهین و هتک قرار نگرفت.
وی ادامه داد: در دوره هاشمی کمترین نقدی در مطبوعات تحمل نمی‌شد. عباس عبدی در دولت هاشمی بازداشت و هشت ماه زندان رفت اما در دولت خاتمی با وجود اینکه فضای باز رسانه‌ای ایجاد شده بود ولی رسانه‌ها از سوی شبکه‌ خاصی هدایت می‌شدند و این شبکه جریان رسانه‌ای کشور را مدیریت می‌کرد.
وی گفت: در تمام دوران ریاست جمهوری آقای خاتمی وی تنها پنج بار مورد هتک از سوی رسانه‌ها قرار گرفت که یک مورد مربوط به مروی‌ها بود که در روزنامه جامعه اقدامات خاتمی را شبیه شاه‌ سلطان‌حسین دانست.
داوری در ادامه به دولت اول احمدی‌نژاد اشاره کرد و گفت: احمدی‌نژاد از سال 84 تا 87 قریب به 1700 بار مورد توهین و هتاکی روزنامه‌های رسمی قرار گرفت.
وی خاطرنشان کرد: از صدر مشروطه که ما روزنامه داشتیم تا امروز هیچ شخصیتی به اندازه آقای احمدی‌نژاد مورد توهین و هتاکی توسط روزنامه‌های رسمی قرار نگرفت و این نشان‌دهنده ظرفیت بالای دولت است.
در ادامه جلسه، مصطفی کواکبیان با بیان اینکه سنجش عملکرد دولت در حوزه رسانه‌ با دولت‌های گذشته صحیح نیست، گفت: فعلاً نقد دولت احمدی‌نژاد مورد بحث است.
کواکبیان با تأکید بر اینکه توهین و افترا علی‌الخصوص به مسئولین کار خوبی نبوده و مذموم است، گفت: من این حرف آقای داوری را مبنی بر اینکه دولت دارای تحمل بالا است منطبق بر واقعیت نمی‌دانم. خود بنده در دولت نهم از سوی آقای الهام مورد شکایت واقع شدم که آن هم به خاطر تیتر روزنامه مردمسالاری مبنی‌بر تخلف 300میلیارد تومانی شهرداری بود که آن هم خبر ما نبود.
کواکبیان اضافه کرد: به خاطر این موضوع ما به دادگاه رفتیم و نهایتاً هم دادگاه ما را تبرئه تشخیص داد ولی در عین حال دولت تا آخر ایستاد و شکایت خود را پس نگرفت. این را از این بابت اشاره کردم که آقای داوری آشنا شوند که اینطور هم نیست که دولت تحمل کرد.
وی با اشاره به توقیف 17 روزنامه در دولت آقای احمدی‌نژاد گفت: ما چطور می‌توانیم بگوییم دولت مقابل نقد رسانه‌ها تحمل داشته است. اگرچه برخی از روزنامه‌ها توسط قوه‌قضائیه بسته شده است ولی دولت می‌توانست جلوی آن را بگیرد. در دولت دهم نیز 7 روزنامه بسته شده است. برخلاف دوره اصلاحات که ما از دستگاه قضائی نگران بودیم الان باید از دولت نگران باشیم که باز انتشار فرهنگ آشتی و روزنامه همشهری نمونه‌ای از روزنامه‌هایی است که توسط دولت توقیف ولی از سوی قوه‌قضائیه اجازه انتشار گرفت.
در ادامه این مناظره داوری با اشاره به توقیف روزنامه آریا گفت: توقیف این روزنامه به دستور مستقیم آقای خاتمی رئیس‌جمهور وقت و از طریق وزیر ارشاد وقت صورت گرفت یا اینکه در دوره خاتمی روزنامه سلام با شکایت مستقیم وزارت اطلاعات وی بسته شد.
داوری گفت: ما نمی‌توانیم چشم خود را بسته و خلاف‌های روزنامه‌ها را نادیده بگیریم.
مدیر خبر سابق خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران تصریح کرد: تنها روزنامه‌ای که پای کار دولت است و زاویه‌ای با دولت پیدا نکرده روزنامه ایران است. حتی کیهان در بزنگاه‌های مختلف با دولت همراه نبود.
داوری با بیان اینکه معتقدم دشمن در مطبوعات ما رخنه کرده است،گفت: گردانندگانbbc ، voaو رادیو فردا و...چه کسانی هستند.غیر از این است که انها رویش های مطبوعات اصلاح طلبند.
کواکبیان در پاسخ به داوری گفت: شکایت از کیهان توسط بخش خصوصی بود و دولت شکایتی از کیهان نداشت.عدالت اقتضاء می کرد اگر زمینه توقیف را خود مطبوعات اصلاح طلب فراهم می کردند ما باید نمونه های را هم در جریان اصولگرا می دیدیم.مثلا همشهری یک سری گاف های داد که با تسامح برخورد شد.
وی ادامه داد: من قصد بیان این موارد را ندارم چون ممکن است به این دلیل همشهری را توقیف کنند.
کواکبیان با اشاره به آخرین تذکر به روزنامه مردم سالاری گفت: شب گذشته در سایت ها خواندیم که مردم سالاری تذکر گرفت که من هنوز نمی دانم موضوع آن چیست.  

ادامه مناظره در http://www.mahvizan.com/News/89-1/30-1.html

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد